Guide til køb af skiundertøj

Det er blevet utroligt populært at stå på ski og tage på skiferie her i Danmark, det skyldes nok, at der ikke rigtig er mulighed for at stå ordentligt på ski udendørs ned af de store bjerge i kongeriget. Derfor er det spændende at prøve og samtidig er det supersjovt, men et tilbagevendende problem for mange ski-entusiaster er valget af skiundertøj – hvilket skiundertøj er bedst og hvad for noget skal jeg vælge?

Det vil du kunne blive klogere på, hvis du læser videre her.

De klart vigtigste faktorer når du skal vælge ski er funktionalitet, holdbarhed og design. Det er derfor disse faktorer, der skal lægges mest vægt på i valget omkring det bedste skiundertøj. Derudover er det vigtigt at kigge på materialet og selvfølgelig prisen. Alle disse faktorer er vigtige at kigge på, når du skal købe dit skiundertøj til ferien i bjergene.

Hvilket materiale skal jeg bruge?

Skiundertøj findes oftest i tre slags materialer: bomuld, uld og syntetiske materialer. Det bedste råd herfra er at holde sig langt væk fra bomuld generelt. Bomuld har på ingen måde noget at gøre steder som bjerge dækket af sne. Det skyldes at bomuld, er utroligt dårligt til at få ledt den fugt, som kommer lynhurtigt, når du står på ski væk fra kroppen. Bomuld er derimod medvirkende til at opsamle fugten, således at du bliver utrolig svedig og klam lynhurtigt, når du kører ned af pisterne i høj fart. Til det inderste lag af dit skiundertøj anbefales det at kigge efter tøj i uldmaterialet. Uld er bedre til lede fugten væk og samtidig er det et materiale, som holder utroligt godt på varmen i det kolde vejr. Slutteligt er der de syntetiske materialer, som ligeledes er anbefalelsesværdige at kigge efter når i er på jagt efter skiundertøj.

Et mærke du aldrig går galt i byen med er skiundertøj fra Mons Royale, som er det bedste og som du med fordel kan tage et nærmere kig på.

Skiundertøj til børnene

Hvad så med børnene, hvad er det vigtige når jeg skal vælge skiundertøjet til de mindste i familien. Det er lidt anderledes – først og fremmest er det jo vigtigt, at børnene får en god oplevelse af at være op skiferie. Derfor er det utroligt vigtigt at få valgt det helt rigtige skiundertøj. Det er vigtigst at børnene ikke kommer til at fryse, derfor kig efter skiundertøj, som isolerer godt. Derudover er det utroligt vigtigt at undertøj ikke kradser, så få børnene til at prøve det, inden i tager afsted. Især hvis det er af uldmaterialer.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *