Husk redningsvesten når du sejler

Der er næppe noget skønnere end at tage en sejltur når foråret kommer til Danmark og vejret viser sig fra sin bedste side. Uanset hvilken båd du har, skal du dog være opmærksom på sikkerheden til søs. Ifølge lovgivningen skal alle både medbringe redningsveste (eller svømmeveste) til alle der befinder sig på båden. Har man ikke styr på dette, risikerer man at få en bøde på 600 kr. per manglednde vest. Derfor skal du altid sørge for at have redningsveste ombord når du sejler og det gælder både til dig selv og dine passagerer.

Hvad er en redningsvest?

En redningsvest er kort fortalt en vest, som er fremstillet af et materiale, der gør at den flyder oven på vandet og har opdrift. Det betyder, at den person der bærer vesten vil blive trukket op til overfladen af vandet, hvis vedkommende falder over bord. Den traditionelle redningsvest er konstrueret med to skumplader fortil på vesten, som gør, at personen der bærer den automatisk vil komme til at ligge på ryggen i vandet, så luftveje holdes ovenvande. Udover den klassiske redningsvest, findes der også oppustelige redningsveste. Vil man gerne have en vest der fylder lidt mindre og ikke hæmmer bevægelsesfriheden, kan en oppustelig vest være en løsning. Her bør man gå efter en oppustelig redningsvest med selvudløser, så vesten selv puster sig op, når den rammer vandet.

Uanset hvilken vest du vælger, skal vesten være CE mærket eller mærket med de internationale standarder DVN eller SOLAS.

Hvad er en svømmevest?

En svømmevest er en slags light udgave af redningsvesten, det betyder der er større bevægelsesfrihed. En svømmevest har en væsentlig lavere opdrift end en redningsvest. Svømmeveste bruges primært til aktiviteter tæt på kysten. Det kan eksempelvis være windsurfing, kitesurfing eller jollesejlads. Da svømmevesten ikke har de samme egenskaber som redningsvesten, er den som sådan ikke livredende.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *